Πρόσκρουση του πλοίου ”Πρέβελης” στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, τα ξημερώματα της Παρασκευής 15/01.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό αφορά το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο προσέκρουσε στον προβλήτα λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, μεταφέροντας 47 επιβάτες, 21 Φορτηγά , 7 Ι.Χ. και 1 Δ/Κ. Το πλοίο ξεκίνησε από Ρόδο για το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο, σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία προέβη το Λιμενικό Σώμα.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται πως στο σημείο μετέβη τοπικό κλιμάκιο της επιθεώρησης πλοίων, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε αποκολληθεί ο ελαστικός προφυλακτήρας και τμήμα του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος.

Από το ατυχές περιστατικό δεν προκλήθηκα τραυματισμός ούτε κάποιου είδους θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το «Πρέβελης» απέπλευσε για Πειραιά με 38 επιβάτες, 21 Φ/Γ , 9 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ/Κ.

Λιμάνι Αθηνιού, Σαντορίνη – Φωτογραφία αρχείου

Παρόμοιο περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης – Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρόμοιο συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 13/01, όταν κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ‘GOLDEN BRIDGE σημαίας Κύπρου προσέκρουσε στον προβλήτα στο λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πρίντεζι Ιταλίας – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι Ιταλίας.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος πρίμα στο κέντρο κατά το διάμηκες και σε ύψος ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ παράλληλα δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Φωτογραφία αρχείου

Εν συνεχεία, το εν λόγω πλοίο προσέδεσε στον οικείο λιμένα, όπου και αποβιβάστηκαν 35 επιβάτες, 28 Φ/Γ και 2 Ε.Ι.Χ. Παράλληλα, 69 επιβάτες, 26 Φ/Γ και 14 Ε.Ι.Χ. ανέμεναν για το νέο δρομολόγιο, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία το συντομότερο.

Ο απόπλους του εν λόγω πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις