Ανοίγουν ξανά, υπό όρους, τα καταστήματα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους με αυστηρό χρονικό περιθώριο στα ανοιχτά καταστήματα αλλά και με συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι στέλνοντας sms με τον κωδικό 2 στο 13033 και για δύο ώρες οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν όποιο κατάστημα επιθυμούν, εντός όμως του νομού στον οποίο διαμένουν, καθώς παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νόμο. Ούτως ή άλλως θα ήταν χρονοβόρο να διανύσει κανείς μεγάλη απόσταση και σίγουρα θα οδηγούσε σε πρόστιμο καθώς η αιτιολογία για ψώνια σε κατάστημα θα πρέπει να έχει διάρκεια όπως προαναφέρθηκε δύο ώρες.

Παράλληλα απαγορεύεται η μετακίνηση για αγορές σε καταστήματα των κόκκινων περιοχών, των περιοχών δηλαδή που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown. Έτσι για παράδειγμα κάτοικος Παλλήνης μπορεί να επισκεφτεί το Χαλάνδρι για ψώνια αν καταφέρει να το κάνει μέσα σε δύο ώρες. Αντίθετα, κάτοικος της Μεταμόρφωσης δεν μπορεί να πάει για ψώνια στο Δήμο Αχαρνών, που πλέον ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές.

Πώς ψωνίζουμε

  • Με sms 2 στο 13033 για δύο ώρες
  • Εντός του Νομού μας
  • Mόνο με click away στις κόκκινες περιοχές
  • Ωράριο λειτουργίας: προτεινόμενο 07:00-20:00
  • Προαιρετικά, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός.

Τι ισχύει με τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί και μετά τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου 2021, παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως ανακοινώθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τα καταστήματα λιανεμπορίου θα κλείνουν στις 20:00, ενώ το ωράριο για απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων. «Κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί από νομό σε νομό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις