Την ελπίδα ότι θα αγκαλιάσει τα παιδιά και τα εγγόνια της σύντομα, εξέφρασε η 89χρονη Πηνελόπη Βεληβασάκη, βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η 91χρονη Αλεξάνδρα Πετραλή, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως νιώθει ευτυχής που έκανε το εμβόλιο. Πρόσθεσε πως δεν έχει βγει από το σπίτι της από την αρχή της πανδημίας και ότι πλέον ελπίζει πως σύντομα θα μπορεί να συναντήσει συγγενείς και γνωστούς και να έχει ξανά μια φυσιολογική ζωή.

Ο εμβολιασμός στην Κρήτη, θα γίνει στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού, ενώ η ΕΡΤ βρέθηκε στο ΠΑΓΝΗ για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες. Το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι αυξημένο, η προσέλευση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, έφτασαν συνοδευόμενοι από συγγενείς τους.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ανέφερε πως υπάρχουν τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές και ότι είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν 65 υπερήλικες και 125 υπάλληλοι του Νοσοκομείου.

Η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, στις 20 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85, σε 16 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε αστικές περιοχές των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα. 

Μόλις 5 εμβολιασμοί χτες στη Μεσσηνία;

Στο μεταξύ, μόλις 5 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έγιναν χτες στη Μεσσηνία και κανένας εμβολιασμός στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Messinialive.gr. Σύμφωνα με το ενημερωτικό site, σήμερα Σάββατο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα επιστρατευτούν και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, καθώς όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν οι υπερήλικες να ταξιδεύουν σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία από τα χωριά τους.

Επίσης ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι που έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι κατάκοιτοι.

Οδηγίες για τον εμβολιασμό

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΕΡΤ Ηρακλείου και ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις