Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας την περασμένη Τετάρτη.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς επίσης και δίωξη και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σε ό,τι αφορά στον ειδικό φρουρό που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να μην ενημέρωσε την υπηρεσία του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τους…συμβούλεψε πως να εξαφανίσουν τα ίχνη τους αλλά και τι να πουν εάν πέσουν στα χέρια της αστυνομίας. Να πουν δηλαδή ότι ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ότι ήταν σε αυτοάμυνα. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι αλλά και από κουτάκια αναψυκτικών, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να έχει καθαρή εικόνα. Κατά την είσοδό τους, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση, παρότι ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους αν έχουν μετανιώσει για την πράξη τους ή αν έχουν να πουν κάτι στο θύμα, τον 53χρονο σταθμάρχη του μετρό. «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…», ήταν τα πρώτα λόγια τους στους αστυνομικούς

Το βίντεο ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται από το βίντεο που ήρθε στο φως, ο ένας εκ των δύο χτυπά με ιδιαίτερη σκληρότητα τον άτυχο σταθμάρχη, κάτι που γεννά την υποψία ότι πιθανότατα το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Απεναντίας, ο δεύτερος δράστης χτυπά με μόνο μία κλωτσιά τον 52χρονο, ενώ είναι αυτός που αποχωρεί πρώτος από το σημείο. Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί ότι οι δύο άνδρες φορούν ίδιο ρουχισμό. Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας είχαν καταγράψει ολοφάνερα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίησή τους. Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ είχαν ίδιο σωματότυπο. Ο ένας από τους δύο έμοιαζε πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις