Για την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση παρουσία μελών του ΚΕΕΡΦΑ, της πακιστανικής κοινότητας, οικείων του θύματος και άλλων πολιτών και φορέων ενώ από πλευράς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων, το “παρών” έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία, με διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο σημείο. Πάντως δεν σημειώθηκαν επεισόδια και η εκδήλωση κύλησε ομαλά.

Σε μήνυμά του το ΚΕΕΡΦΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το κίνημα που έστειλε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή θα συνεχίζει αταλάντευτα τη δράση του ενάντια στο ρατσισμό και τους ντόπιους Τραμπ, για να δικαιωθούν όλοι οι Λουκμάν. Για να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να αποκτήσουν άσυλο και στέγη οι πρόσφυγες, να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες στα καμπ και να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία”.

Σε μήνυμά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που βρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε: “Ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε πριν 8 χρόνια, σαν σήμερα την 17/1/2013 από μέλη της Xρυσής Aυγής στην διασταύρωση των οδών Τριών Ιεραρχών και Φυλασιών κι ενώ πήγαινε με το ποδήλατό στην δουλειά του. Θα αγωνιστούμε για να μην δούμε ποτέ ξανά στις γειτονιές μας, μα και σε καμία γειτονιά του κόσμου, άδικο χαμό από ρατσιστική επίθεση”.

Ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε πριν 8 χρόνια, σαν σήμερα την 17/1/2013 από μέλη της Xρυσής Aυγής στην διασταύρωση των…

Posted by Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος on Sunday, January 17, 2021

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, ο Σαχζάτ Λουκμάν πήρε το ποδήλατό του και ξεκίνησε για τη λαϊκή αγορά στα Πετράλωνα, όπου και δούλευε. Ο 27χρονος εργάτης μετανάστης από το Πακιστάν, πριν προλάβει να φτάσει στο χώρο εργασίας του, δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό δρόμο της γειτονιάς. Ο τρόπος δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν είχε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά“.

“Σήμερα, 8 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, δεν ξεχνάμε το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.  Δεν ξεχνάμε τις ενέδρες και τις επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε lgbtqi+ άτομα, σε αριστερούς/ές και αντιφασίστες/τριες.  Δεν ξεχνάμε την στήριξη που είχαν από μερίδα της αστυνομίας και το ξέπλυμα που αποπειράθηκαν να κάνουν ορισμένοι πολιτικοί χώροι και μερίδα των Μ.Μ.Ε“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις