Οδηγίες για το πως θα κινηθούν προκειμένου να μην συλληφθούν, έδινε σε στενό συγγενικό πρόσωπο των δύο ανήλικων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη στην Ομόνοια, ο 26χρονος ειδικός φρουρός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο ειδικός φρουρός, κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Τεζάρη, στον πρώτο αποκαλυπτικό διάλογο με το συγγενικό πρόσωπο των ανήλικων δραστών, ακούγεται να αναφέρει:

Ειδικός Φρουρός: Λοιπόν, άκου να δεις, αυτή την ψάχνουν όλοι γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη. Κατ΄αρχήν μην βγουν από το σπίτι. Μην κάνουν το αστείο να το κουνήσουν από το σπίτι, αν δεν μιλήσεις με τον δικηγόρο. Ούτε τι να σου πω, να πετάξουν τα σκουπίδια.

Συγγενικό Πρόσωπο: Ναι

Ε.Φ: Για να μην πέσουν σε κανένα μ…κα ασφαλίτη και πως φέρονται βλέπεις γιατί ακούνε για οπαδικά. Είδες τι είπαν τώρα στην τηλεόραση μόλις.

Συγγενικό Πρόσωπο: Όχι

Ακολουθεί δεύτερος αποκαλυπτικός διάλογος:

Συγγενικό Πρόσωπο: Υ.. 76..

Ε.Φ: ΝΧ που λέμε Νικόλας;

Συγγενικό Πρόσωπο: Νικόλας Χ.

Ε.Φ: Όχι Μ;

Συγγενικό Πρόσωπο: Νικόλας Χ. Όχι Μ Μανώλης, Ν Νικόλας.

Ε.Φ: Ωραία. Ύμνος, Νικόλας, χαρά 76..Audi

Συγγενικό Πρόσωπο: Γιατί θα το δεις τώρα;

Ε.Φ: Τώρα δουλεύει η αλλαγή μου. Έχω ρεπό εγώ. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω.

Συγγενικό Πρόσωπο: Αλλά δεν νομίζω να ήταν σχετικός να οδηγεί. Με το ζόρι όπισθεν και πήγε ανάποδα ο βλάκας

Ε.Φ: Ένα άτομο είναι;

Συγγενικό Πρόσωπο: Ένα άτομο ήταν ναι

Ε.Φ: Ε δεν είναι ασφάλεια. Δεν υπάρχει υπηρεσία με ένα άτομο

Συγγενικό Πρόσωπο: Αν είναι ασφάλεια και οδηγούσε έτσι για τον π…ο αστυνομικοί είστε όλοι…συγγνώμη κιόλας.

Σε άλλο διάλογο το συγγενικό πρόσωπο των ανήλικων φέρεται να επικοινωνεί με άλλο συγγενικό πρόσωπο και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

ΆΓΝΩΣΤΟΣ: Έλα

Συγγενικό Πρόσωπο: Πέρασε ένα από κάτω από το σπίτι, έβγαλε φωτογραφία, έκατσε 1 λεπτό δίπλα στη Λίτσα και τώρα ανέβηκε προς τα πάνω και μπήκε σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ναι

Συγγενικό Πρόσωπο: Στην καπετάν Βρανά. Εγώ τους βλέπω τώρα από την κάμερα και κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι παρακολουθούνε.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Κόκκινο αυτοκίνητο στην καπετάν Βρανά;

Συγγενικό Πρόσωπο: Ναι

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ωραία. Κλείσε

Το βίντεο που τους πρόδωσε

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το μετρό της Ομονοίας δείχνει τις κινήσεις των δύο ανηλίκων λίγα λεπτά μετά την άγρια επίθεση στον σταθμάρχη.

Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας. Τα δύο αδέλφια περιμένουν τον συρμό για το Μοναστηράκι ψύχραιμα. Μάλιστα, συνεχίζουν να μην φορούν μάσκες και κρατούν αναψυκτικά. Οι εικόνες αυτές, σε συνδυασμό με πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί για τα αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών, αποτέλεσαν τα στοιχεία «κλειδιά» για τη σύλληψή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις