Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τις καταγγελίες βιασμού από στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η κ. Μπεκατώρου έλαβε κλήση για κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία μάλιστα υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Την ίδια ώρα σημειώνεται πως η κ. Μπεκατώρου δεν θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους Ζωή και Νίκο Κωνσταντόπουλο. Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Νωρίτερα, η Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε μέσω Facebook την ευγνωμοσύνη της για τα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνει.

H Σοφία Μπεκατώρου τονίζει ότι η προσωπική της περιπέτεια, δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα αλλά «είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

Η Ολυμπιονίκης υπογραμμίζει ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!»

Υπενθυμίζεται πως η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα στο περιστατικό, μίλησε στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό» και έκανε την καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε η αήθης ανακοίνωση της ΕΙΟ, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Στη συνέχεια ο άνδρας που κατονόμασε η κ. Μπεκατώρου ως βιαστή της παραιτήθηκε από τη θέση του στην ομοσπονδία. Έκτοτε, αρκετές αθλήτριες έχουν καταγγείλει παρόμοια περιστατικά, καταδεικνύοντας την παθογένεια και την νοοτροπία που επικρατεί στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις