Χωρίς τραμ η Αθήνα την Τετάρτη 20/1, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του μέσου μαζικής μεταφοράς, και θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής κάνει λόγο για «προειδοποιητική στάση εργασίας».

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και ζητούν διευθέτηση του ζητήματος δυσλειτουργιών του συστήματος τηλεματικής του μέσου. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία και διευκρινίζουν πως το σύστημα τοποθετήθηκε τον Μάρτιο 2019, ωστόσο μέχρι και σήμερα  «μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα έχει φέρει. Η προβληματική λειτουργία της «νέας τηλεματικής» αποτελεί μείζον θέμα για τη γραμμή του τραμ που παραμένει 22 μήνες άλυτο».

Παράλληλα, αναφέρουν «καθημερινές δυσλειτουργίες του δοκιμαστικού συστήματος που επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την ασφάλεια των δρομολογίων, σημαντική οικονομική ζημία στην εταιρία, προβλήματα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρημένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του μέσου».

Σήμερα κάνει ”πρεμιέρα” το τραμ στο ΣΕΦ

Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας της νέας επέκτασης γραμμής του τραμ, η οποία και θα φτάνει μέχρι το ΣΕΦ. Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί από τον Μάρτιο του 2020, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση του μέσου μέχρι τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ σήμερα αναμένεται να δοθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία το σύνολο της νέας γραμμής έως το ΣΕΦ και οι 10 από τις 11 στάσεις του εν λόγω τμήματος, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ήμερες και το διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το ΣΕΦ διακόπηκαν προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί η μετατόπιση της γραμμής και των στάσεων του Τραμ.

Υπενθυμίζεται πως την  Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στη ΣΤΑ.ΣΥ τη νέα γραμμή και τις νέες στάσεις στο εν λόγω τμήμα και αμέσως ξεκίνησαν τα απαιτούμενα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να πιστοποιηθεί η σωστή λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (υποδομή, ρευματοδότηση, σηματοδότηση, τηλεματική) και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής επανέναρξη των δρομολογίων.

Με αφορμή την παράδοση του έργου η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ σε ανακοίνωση της ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής, αφενός για τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων και αφετέρου για την προτεραιότητα που δόθηκε στην εκτέλεση των έργων για τη μετατόπιση της γραμμής του Τραμ, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των δρομολογίων στο συγκεκριμένο χρόνο, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών.

«Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, η διέλευση του Τραμ στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται σε ένα τελείως διαφορετικό αστικό περιβάλλον που θα αναβαθμίσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και θα συμβάλλει στη βελτίωση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» τονίζει η ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις