«Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα είναι ομάδες ήπιας αστυνόμευσης. Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3.

«Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια», σημείωσε. «Πάμε να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας σε γραφεία καθηγητών και τις προσβολές σε βάρος τους», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό είχε αναφέρει πως τα μέλη των αστυνομικών ομάδων θα έχουν οπλισμό αυτοπροστασίας και θα περάσουν από αυστηρές διαδικασίες εκπαίδευσης. Υποστήριξε πως οι αστυνομικοί των πανεπιστημίων, θα πρέπει να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους.

Αναφερόμενος στο σώμα αυτό, είπε ότι εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο ασφάλειας, θα ενεργεί σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια και θα επιτηρεί τους χώρους κυρίως για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αλλά θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το σύνθημα όσων αντιδρούν στη δημιουργία του σώματος, ότι ο νόμος θα καταργηθεί στην πράξη, είπε ότι τα μέλη των αστυνομικών ομάδων θα έχουν οπλισμό αυτοπροστασίας και θα περάσουν από αυστηρές διαδικασίες εκπαίδευσης για να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο, συνέδεσε τη δημιουργία του σώματος με την επίθεση εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Δημήτρη Μπουραντώνη, και άλλα περιστατικά βίας: «Αυτοί που υπογράφουν τα κείμενα ενάντια μιας ομάδας αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, δεν μας αντιπροτείνουν… Υπάρχει χώρα στης οποίας τα Πανεπιστήμια να χτίζουν τους καθηγητές, να μαχαιρώνουν ανθρώπους, να κάνουν φρικαλεότητες; Ποια είναι η πρόταση; Δεν μπορεί να υπάρχει η τρομοκρατία, η βία και κυρίως ο φόβος των ανθρώπων, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και κάποιες μειοψηφείς να επιβάλλουν την θέληση τους μέσα στο χώρο των Πανεπιστημίων. Το αίσθημα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας έπρεπε να σταματήσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις