εμβολιασμοί για τους πολίτες άνω των 85 έχουν ξεκινήσει και οι ηλικιωμένοι προσέρχονται στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν. Κάποιοι με συνοδεία συγγενών, άλλοι με το ζευγάρι τους. Είναι όμως όλοι χαμογελαστοί. Άνθρωποι με συνείδηση και πίστη πώς όλα θα τελειώσουν.

Εμβολιασμοί πολιτών άνω των 85 στην Κρήτη

Ένας από αυτούς, ήταν και ένας 93χρονος στα Χανιά. Με περηφάνεια προσήλθε στο νοσοκομείο των Χανιών για να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όχι γιατί φοβάται για την ζωή του, άλλωστε όπως εξομολογήθηκε έχει ζήσει πολέμους και κακουχίες, αλλά για να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

«Έβαλε τον μπέτη του μπροστά» για να ζήσουμε ξανά ελεύθεροι και να αγκαλιαστούμε πάλι…

Κάνω το εμβόλιο για να ζήσουμε ελεύθερα

Ο Μιλτιάδης Καστανάκης, ο γιατρός που εμβολίασε τον υπερήλικα, μετέφερε συγκινημένος τη λεβεντιά μα και τη σοφία του με ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Παππούλης 93 Μαίων προσέρχεται συνοδεία των συγγενών του για να εμβολιαστεί. Ο τραυματιοφορέας που τον βοηθάει χαριτολογώντας τον ρωτάει « παππούλη δεν φοβάστε τις ενδεχόμενες παρενέργειες;»

Και ο παππούλης απαντά: «Εγώ παιδάκι μου πέρασα δυο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μια χούντα… Τι νομίζεις ότι κάνω το εμβόλιο γιατί φοβάμαι έναν βρωμοϊό. Εγώ για σας το κάνω το εμβόλιο , για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο 70/100 του πληθυσμού μπας και αποκτήσουμε ανοσία και η επόμενη γενιά από τη δική μου μπορέσει να ζήσει ελεύθερα . Άλλωστε έχουμε πόλεμο λεν οι επιστήμονες . Και μείς στον πόλεμο μάθαμε να βάζουμε τον Μπέτι μας μπροστά ».

Άναυδος ο τραυματιοφορέας σταμάτησε την πλάκα στον παππούλη και ακόμα σκέφτεται τι του είπε ο σοφός γέροντας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις