Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

  • Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).
  • Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις ένα χρόνο και η θητεία τους θα ανανεωθεί. Εκτός από τη μόλις μονοετή, έως τώρα, διάρκεια της θητείας τους στην ηγεσία.

Ο αρχηγός ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης συμπληρώνει δύο έτη στη θέση του. Στο πρόσωπό του πιστώνεται η καλή ανταπόκριση του μηχανισμού της Πολεμικής Αεροπορίας στην ταχύτητα που απαιτήθηκε, ώστε να καταρτιστεί μια λεπτομερής και πλήρης μελέτη ενσωμάτωσης των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπλιούμης (παρότι προέρχεται από τα F-16) ταξίδεψε στη Γαλλία και δοκίμασε τις δυνατότητες των «Ραφάλ». Στον ίδιο πιστώνεται και η εξεύρεση λύσεων για την επιτάχυνση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 52 Plus αλλά και της επικείμενης συμφωνίας για παράλληλο εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50 της Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της θητείας της ηγεσίας των Ειδικών Δυνάμεων θα ακολουθήσουν, τις επόμενες εβδομάδες, οι τακτικές κρίσεις των υπόλοιπων αξιωματούχων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

O αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης γεννήθηκε στο Σουφλί του Νόμου Έβρου το 1964 και κατάγεται από τον Αχεντριά του δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων Ηρακλείου. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988. Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης επιτελών στελεχών της ΕΛΑΣ το 2000.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις