Την παραίτησή του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία υπέβαλε ο αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για τον βιασμό της από υψηλόβαθμο παράγοντα.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος, Θανάσης Πατητάρος με μία λιτή επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ ανέφερε: «Παρακαλώ όπως δεχτείτε την παραίτηση μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όπου κατέχω της θέση του αντιπρόεδρου Βορείου Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη παραίτηση μέλους του ΔΣ μετά τις αποκαλύψεις της Σόφιας Μπεκατώρου για το βιασμό της, ενώ έχει παραιτηθεί και σύσσωμη η επιτροπή ανοιχτής θαλάσσης.

Επιστολή των Ολυμπιονικών στον πρόεδρο της World Sailing

Στην δημοσιότητα έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου, μέσω ανάρτησης στα social media, την επιστολή των Ελλήνων Ολυμπιονικών προς τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, Κουάν Χαι Λι.

Μέσω της επιστολής τους ενημερώνουν την World Sailing για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη, την αντίδραση της ομοσπονδίας και ζητούν να οριστεί προσωρινό διοικητικό όργανο που θα οδηγήσει σε εκλογές την ΕΙΟ στις 14 Μαρτίου.

Την επιστολή υπογράφουν η Σοφία Μπεκατώρου, η Αμαλία Τσουλφά, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Ανδρέας Κοσματόπουλος, ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Βύρων Κοκκαλάνης, η Βιργινία Κραβαριώτη, η Βασιλεία Καραχάλιου και ο Γιάννης Μιτάκης.

Μπεκατώρου: Μαζί με τον Κακλαμανάκη ζητούν να κληθούν 8 νέοι μάρτυρες

Οκτώ πρόσωπα που θα φωτίσουν με τις καταθέσεις τους την εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προτείνονται στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου από τους Ολυμπιονίκες Νίκο Κακλαμάνακη και Σοφία Μπεκατώρου.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές υπέβαλαν, δια της συνηγόρου τους Έλλης Ρούσου, αίτημα στον κ. Σιμιτζόγλου, που διατελεί επί σειρά ετών αθλητικός Εισαγγελέας, με το οποίο ζητούν την κλήση και εξέταση οκτώ νέων μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Παράλληλα, η κ. Ρούσου ζητά από τον εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που θα διευκολύνουν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αφετηρία για όσα εξελίσσονται με κεντρικό σημείο την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, που τελεί 30 χρόνια υπό ίδια, σχεδόν, ηγεσία και πλέον ερευνά ο εισαγγελέας, ήταν οι καταγγελίες του δύο φορές Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή, για σοβαρές, ποινικά και μη, πράξεις μορφών βίας παραγόντων της Ομοσπονδίας σε βάρος αθλητών και σωρεία πράξεων κατάχρησης εξουσίας. Οι καταγγελίες εκείνες προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων εντός του χώρου.

Συγκλονιστική εξομολόγηση

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε στον Εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, αλλά και για τη συναθλήτριά της και αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έγιναν εκείνο το βράδυ. Εν συνεχεία προέβη σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έχω κάνει πολλή δουλειά για να σηκώνομαι κάθε πρωί και να λέω ‘ναι με έχουν βιάσει αλλά θα βοηθήσω άλλους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι. Να ζουν τις χαρές του αθλητισμού και να είναι χαρούμενοι. Για άλλες γυναίκες, να μπορούν να στέκονται και να λένε ένα όχι και να ξέρει ο απέναντί τους ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το όριο. Να βάλουμε αυτό το όριο και να είναι ξεκάθαρο για όλους. Δεν μπλέκουμε το φλερτ με τον βιασμό. Άλλο είναι ο έρωτας, άλλο να μην θέλεις κάτι και ο άλλος να στο επιβάλει. Και όχι μόνο να στο επιβάλει αλλά να καταχράται την εξουσία που έχει πάνω σου επειδή ξέρει ότι δεν μπορείς να αντιδράσεις. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να συμβεί ξανά σε κανέναν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις