Δήμος Πατρέων: Μια Δικαστική περιπέτεια χωρίς τέλος για υπάλληλο καθαριότητας του δήμου Πάτρας που ακρωτηριάστηκε στο αριστερό χέρι από χειροβομβίδα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που προέρχονταν από τα πειστήρια δικαστηρίων όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Ο άτυχος άνδρας διεκδικεί σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά 800.000 ευρώ αποζημίωση αλλά ο Δήμος Πατρέων δια της Νομικής του υπηρεσίας επικαλείται “συντρέχον πταίσμα του αιτούντος” αναμένεται η απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Πάτρας. Πάντως η υπόθεση προκαλεί εντύπωση δεδομένου του φιλεργατικού προφίλ που έχει η διοίκηση του συγκεκριμένου Δήμου, δημιουργεί εντύπωση για το δήμαρχο Πατρέων που συνήθως τον υμνούν.

«Έπιασα τη σακούλα με το χέρι και τότε έγινε… μια δυνατή έκρηξη!»

Επίσης η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αιγίου έβαλε στο αρχείο τη μήνυση του παθόντα για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Στη διάταξη αρχειοθέτησής της μάλιστα, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αιγίου τη χαρακτηρίζει φωτοβολίδα και όχι χειροβομβίδα κι έτσι ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος ετοιμάζεται να προσφύγει στον εισαγγελέα Εφετών για να επαναξιολογηθεί η μήνυση του

Η ημέρα που σημάδεψε για πάντα την ζωή του Σπύρου Τσάκαλου

Ηταν 17 Οκτωβρίου 2017, η ημέρα που σημάδεψε για πάντα την ζωή του Σπύρου Τσάκαλου, όταν ο υπάλληλος στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από έκρηξη που σημειώθηκε κατά την μεταφορά αντικειμένων από το Πρωτοδικείο Πατρών στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ξερόλκα. Οπως περιγράφει στο βίντεο, ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, Σπύρος Τσάκαλος: “Έπιασα μια σακούλα από το φορτηγό να την πετάξω στην Ξερόλακκα και έσκασε στα χέρια μου. Πήγα να τη σηκώσω και εκεί έγινε η έκρηξη. Δυνατή έκρηξη στο αριστερό μου χέρι. Τόσο δυνατή που έφθασε το χέρι μου στο Θεό”.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει το περιστατικό, όσο θυμάται δηλαδή γιατί κάποιες στιγμές δεν μπορεί να τις επαναφέρει. “Δε θυμάμαι και πολλά πράγματα. Θυμάμαι ότι έπιασα το χέρι μου, με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και με έφεραν εδώ στο νοσοκομείο”.

Δεν καλύπτει τα έξοδα για προσθετικό μέλος το ταμείο

Αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο άνω άκρο. Από τότε για τον ιδιο και για την οικογένεια του άρχισε ο “γολγοθάς”, καθώς για την προσαρμογή πρόσθετου μέλους απαιτούνται από 22.000 έως 50.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν από το ασφαλιστικό του ταμείο. Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των Αστυνομικών αρχών, για τις συνθήκες του ατυχήματος αναφέρει πως η έκρηξη που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του, οφείλεται σε χειροβομβίδα αμερικάνικου τύπου που χρησιμοποιεί το πολεμικό ναυτικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις