Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν διάφορες περιοχές του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας από την έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2021. Η πολύωρη καταιγίδα προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες, γεωργικές περιουσίες, δρόμους και ηλεκτροδότηση σε διάφορες κοινότητες του δήμου.

Ειδικότερα, η περιοχή του Κακοβάτου, του Θολού, του Λεπρέου και του Ξηροχωρίου αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα. Σύμφωνα με τους ίδιους τους κατοίκους, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεφυράκι του ΟΣΕ, το οποίο έχει στενέψει και στάθηκε η αιτία τα νερά να «φρακάρουν» και σπίτια να πλημμυρίσουν.

Ο κ. Φώτης Καλογερόπουλος, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, δήλωσε ότι «είχαμε πλημμύρες στο Δήμο Ζαχάρως, οι οποίες προκάλεσαν έντονα προβλήματα. Ο δρόμος Ζαχάρως- Ξηροχωρίου έκλεισε, ο δρόμος Ζαχάρως – Πύργου στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου έκλεισε και στην περιοχή του Κακοβάτου, εξαιτίας του γεφυριού της Σιδηροδρομικής Γραμμής πλημμύρισε, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο περιφερειακός δρόμος Θολού- Φιγαλείας επειδή το υπόστρωμα του δρόμου έχει υποχωρήσει, με συνέπεια ο δρόμος να έχει γίνει μονής κυκλοφορίας. Αναμένεται όμως να γίνουν περισσότερες αυτοψίες που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων».

Συνήλθε το συντονιστικό τοπικό όργανο με την παρουσία του Δημάρχου, της πυροσβεστικής και των προέδρων του Δήμου Ζαχάρως και Φιγαλείας με σκοπό να καταγραφούν τα προβλήματα.

«Με τη βοήθεια εργολάβων και της πυροσβεστικής, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν», εξήγησε ο κ. Καλογερόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, παρευρέθηκαν στις περιοχές με τα καίρια προβλήματα.

«Στη συνεδρίαση που έγινε αποφασίστηκαν όλες οι ενέργειες για την ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου. Από αύριο τεχνική υπηρεσία του Πύργου μαζί με αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος θα παρευρεθεί στις περιοχές με τα σημαντικότερα προβλήματα για την ακριβή αποτίμηση των ζημιών», δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως.

Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε, όπου χρειάστηκε, με δυνάμεις από Πύργο, Κρέστενα και Αρχαία Ολυμπία για να αντλήσουν νερά, έχοντας μαζί τους και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του δήμου Ζαχάρως.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις