Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα, παρά την πρόσκληση που του εστάλη για να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν λάβει προσκλήσεις να παρευρεθούν στην παρέλαση ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου.

Στον εορτασμό και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αναφέρθηκε και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Είπε πως γιορτάζουμε εφέτος τα 200 χρόνια, το κορυφαίο γεγονός είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση θέλει να οργανώσει μια λαμπρή παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους, ηγέτες χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση και όχι μόνο από αυτές τις χώρες.

«Προκρίθηκε η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να έχουμε μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση. Θέλουμε ο κόσμος να προσέλθει, ελπίζω να το επιτρέψουν και οι συνθήκες με την πανδημία», επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτος ο «Βηματοδότης» έκανε λόγο για πρόσκληση σε προσωπικότητες, σε μια ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο προηγούμενες παρελάσεις, τόσο αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όσο και εκείνη της 25ης Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκαν, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες από τον «Βηματοδότη», στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης και τέσσερα Rafale της γαλλικής L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15. Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις