Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρώτο Πρόγραμμα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, εξήγησε ότι δεν ανησυχεί τους ειδικούς η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού καθώς τα εμβόλια που υπάρχουν, όπως εκείνα των Pfizer και Moderna, είναι αποτελεσματικά.

Ο κ. Μόσιαλος συνέχισε λέγοντας ότι οι εταιρείες εργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν εναλλακτικά εμβόλια για το νέο στέλεχος τονίζοντας όμως ότι θα απαιτηθούν δύο έως τρεις μήνες αναμονής.


Όσον αφορά την συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα αφορά τα υπάρχοντα εμβόλια αλλά την παραλλαγή τους. Για το εμβόλιο της Astra Zeneca ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουν οι ειδικοί.

«Πιο πολύ με ανησυχεί το βρετανικό στέλεχος. Αν γίνει διασπορά θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ελπίδα είναι να μην επικρατήσει το στέλεχος μέσα στον Φεβρουάριο και να φτάσουμε τον Μάρτιο, όπου οι δραστηριότητες θα γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος καθηγητής.

Ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι η τακτική του «ακορντεόν» είναι μια λογική στάση, διαφορετικά θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ένα lockdown μακράς διάρκειας, το οποίο θα έχει βαριές συνέπειες στην οικονομία αλλά και την ψυχολογία των παιδιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις