Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που μιλούν για τη λύση ενός σκληρού lockdown προκειμένου να ανακοπεί το 3ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που φαίνεται να απειλεί πλέον τη χώρα.

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ολισθήσει η κατάσταση, η οποία είδαμε κατά το προηγούμενο διάστημα πόσο εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε… χιονοστιβάδα.

Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown» προσθέτοντας παράλληλα πως «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία».

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται η Αττική, η οποία σε ημερήσια βάση έχει τα μισά κρούσματα της επικράτειας και οι ειδικοί εκφράζουν φοβίες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σκάσει» με ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» υποστήριξε ο κ. Παυλάκης.

Μανωλόπουλος: Lockdown ενός μήνα

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, ε. Μανωλόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι καλό θα ήταν να επιβληθεί ένα αυστηρό lockdown 1 μήνα και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Μόσιαλος: Αν δούμε μεγάλη διασπορά των μεταλλάξεων, θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα

«Αν δούμε μια δραματική αύξηση της διασποράς των μεταλλάξεων, δυστυχώς θα πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων. Για καθολικό lockdown δεν μπορώ να μιλήσω, καθώς θα έχει τεράστιες συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην ψυχολογία των πολιτών», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η βρετανική μετάλλαξη διαφέρει από το κοινό στέλεχος του κορονοϊού σε δύο πράγματα. Πρώτον, η διασπορά του είναι μεγαλύτερη κατά 50% – 74% και δεύτερον υπάρχει πιθανότητα η θνητότητα να είναι αυξημένη κατά 30%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις