Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αττικής στη Λεωφόρο Κηφισίας και μάλιστα στον Δήμο Ψυχικού που θεωρείται από εκείνους με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα τα νέα είναι άσχημα.

Εικόνα θλίψης σε ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια του Ψυχικού

Δύο εμβληματικά εστιατόρια από τα πιο γνωστά της Αθήνας έκλεισαν το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας σκορπώντας απογοήτευση  και στους πελάτες τους αλλά κυρίως στους εργαζόμενους τους που είδαν τις θέσεις εργασίας τους να χάνονται μόνιμα ή προσωρινά.

Ο λόγος για το λιβανέζικο Mandaloun και το ιταλικό sorriso πού βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων στο κεντρικότερο σημείο του Ψυχικού και ένα από τα πιο δυνατά στέκια των βορείων προαστίων.

Σημείο συνάντησης της “υψηλής” κοινωνίας αλλά και του πιο δυναμικού κοινού καθώς με την υψηλή ποιότητά τους και τις καλές τιμές προσέλκυαν πάρα πολύ κόσμο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.

Το mandaloun λίγες εβδομάδες πριν

Permanently closed

Ακόμα και στην Google τα δύο εστιατόρια έχουν δηλωθεί ως κλειστά μόνιμα.

Χάος στην εστίαση

Με το 50% όσων έχουν αιτηθεί στήριξη να έχουν βγει εκτός επιστρεπτεας προκαταβολης και τους εστιάτορες να ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στο Μέγαρο Μαξίμου  στις 10/2 αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί στα λιγότερα φημισμένα καταστήματα τις επόμενους μήνες.

Πάνω Λάμψη το 2019, κατω λουκέτο το 2021

Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δυσοίωνα και η πραγματικότητα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πολύ χειρότερη ακόμα και για τους πιο δυνατούς και “επιτυχημένους” παίκτες της αγοράς. Άλλο τα πάνελ η επικοινωνία και οι δηλώσεις και άλλο η πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις