Νέους πιο σκληρούς περιορισμούς εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση -«θρίλερ» με πολλές διαφωνίες και διχογνωμίες, που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίσημη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, για τα νέα μέτρα. Η απόφαση ελήφθη με φόντο την εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα και την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Μεταξύ άλλων, από το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν κλειστά καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα μέτρα.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται να εφαρμοστούν τα εξής μέτρα:

  • Κλειστά όλα τα καταστήματα τα Σαββατοκύριακα
  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα
  • Ανοιχτά τα Γυμνάσια. Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια

Υπενθυμίζεται ότι μετατέθηκε η ώρα ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες –  φαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που οι ειδικοί δεν μπορούσαν να καταλήξουν εύκολα σε μια κοινή απόφαση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν αφού η επιτροπή καταλήξει σε απόφαση και προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση.

«Επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση», ανέφεραν νωρίτερα, πηγές της επιτροπής. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν μπορούσε να υπάρξει ανακοίνωση στις έξι το απόγευμα.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση των ειδικών στηρίζεται στο γεγονός, πως η αύξηση το τελευταίο διάστημα στην Αττική είναι εκθετική, ενώ στη κοινότητα κυκλοφορούν οι νέες και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι η συνεδρίαση διήρκησε πάνω από 8 ώρες, καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα σκληρά και ορισμένοι είχαν ενστάσεις. Παρόλα αυτά, η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία στην συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις