Σε καθεστώς σκληρού καθολικού lockdown μπαίνει ξανά η Αττική από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του προς τους  πολίτες. Εν αναμονή της εξειδίκευσης των νέων μέτρων, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από τον Νίκο Χαρδαλιά, όλα δείχνουν ότι για το διάστημα αυτό, θα είναι αυστηρότερο το πλαίσιο των μετακινήσεων μέσα στο λεκανοπέδιο.

Πλέον, ο κωδικός μετακίνησης 6 με SMS στο 13033 θα αφορά μόνο σε άσκηση κοντά στην οικία. Για παράδειγμα εάν κάποιος μένει στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα μπορεί να μετακινηθεί με τον κωδικό 6 στο 13033 στα νότια προάστια προς τη θάλασσα. Επίσης, εάν κάποιος μένει στον Πειραιά, δεν θα μπορεί να πάει με τον κωδικό 6 στο 13033 στην Ακρόπολη ή στην Κηφισιά.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ για τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκτείνεται από τις 18:00 έως τις 5:00. Τις επόμενες ώρες της ημέρας, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται για λόγους υγείας, εργασίας και για βόλτα με κατοικίδιο.

Παράλληλα, αναμένονται και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κωδικού 6 στο 13033, με τις μετακινήσεις για άσκηση να περιορίζονται μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας όσων επιθυμούν να ασκηθούν, οι οποίοι δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιούν όχημα και να μεταφέρονται σε άλλους δήμους για άσκηση ή για βόλτα με κατοικίδιο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι έλεγχοι των Αρχών για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι αυστηροί.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες,  τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 05:00
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 για τα Σαββατοκύριακα
  • Κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)
  • Κλείνει το λιανεμπόριο, καθώς και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, περιποίησης νυχιών κ.λπ.
  • Εξακολουθούν να λειτουργούν take away και delivery
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις