Συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών, ενημέρωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνει ακόμη ότι η χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)

Μαίνεται ο πόλεμος των ευθυνών

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Μασούρας είπε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα και νοικοκυριά χωρίς ρεύμα καθώς υπάρχουν σε ορισμένα σημεία κομμένα δένδρα που δεν έχουν απομακρυνθεί. Προβλήματα υπάρχουν σε περιοχές χαμηλής τάσης, υπάρχουν 40 υποσταθμοί σβηστοί. Σοβαρό πρόβλημα στον Διόνυσο και στον Άγιο Στέφανο, μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Είμαστε λίγοι αλλά προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης τόνισε: Η περιφέρεια έκανε τη δουλειά της και κατάφερε να μην κλείσει κανείς κεντρικός δρόμος. Αν μας δώσουν κι άλλες αρμοδιότητες, εδώ είμαστε. Είναι ενοχλητικό όμως όταν όλοι έχουν κάνει τη δουλειά τους, πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις αλήθειες των αρμοδιοτήτων. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μας ζήτησε να βοηθήσουμε και βοηθήσαμε σε μια πρωτοφανή χιονόπτωση.

Μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει πολλά αιτήματα, να είναι λίγοι αλλά αυτός έχει την αρμοδιότητα για τα κλαδιά κοντά στα καλώδια. Η υπογειοποίηση των καλωδίων είναι η μόνη σωτηρία για να αποφύγουμε τα προβλήματα στο μέλλον.

Για την κατανομή των αρμοδιοτήτων υπάρχει ένα συντονιστικό του κράτους που μπορεί να φέρουν όλες τις δυνάμεις στο πρόβλημα. Και αυτή είναι η Πολιτική Προστασία.

Νομικά κινούνται οι δήμοι

Με εξώδικα ξεκίνησαν να “απαντούν” δήμαρχοι στον ΔΕΔΔΗΕ για την πρωτοφανή ταλαιπωρία των δημοτών τους από τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος αλλά και το θέμα της μετάθεσης των ευθυνών.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Δήμο Διονύσου με τους κατοίκους να είναι αγανακτισμένοι καθώς είναι για 5η μέρα χωρίς ρεύμα. Ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης μιλώντας στο OPEN είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ενώ τόνισε ότι οι δημότες είναι αγανακτισμένοι.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στην εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρεία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας- ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.» ξεκαθαρίζει τις ευθύνες της εν λόγω εταιρείας και απαντάει αναφορικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 509/15-01-2021 έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την άλλη νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ θα κινηθεί ο Δήμος Χαλανδρίου για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι χωρίς ρεύμα.

«Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για 5η ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

«Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές.

«Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Σημειώνεται ότι και στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις