Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν κατάληψης από φοιτητές στην Πρυτανεία στο ΑΠΘ, με χρήση χημικών και συλλήψεις από δυνάμεις των ΜΑΤ. Αίσθηση έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, η εικόνα καθηγήτριας που μπαίνει «ασπίδα» ανάμεσα στο σώμα φοιτητή και ανδρών των ΜΑΤ.

Η γυναίκα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεατρολογίας στο ΑΠΘ, κ. Κατερίνα Ριτσάτου. Μπαίνει μπροστά για να προσπαθήσει να προστατέψει τον φοιτητή της.

Σε δηλώσεις της στο in.gr, η καθηγήτρια επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία της και δηλώνει τα εξής: «Μπροστά στα μάτια μου, μπροστά στα μάτια όλων μας, μερικοί αστυνομικοί άρχιζαν να χτυπούν και να τραβούν έναν φοιτητή, ένα παιδί. Κόντευαν να το διαμελίσουν κυριολεκτικά, ενώ εμείς, φοιτητές και καθηγητές διαδηλώναμε ειρηνικά. Προσπάθησα να πάρω θέση εκείνη τη στιγμή. Είμαι δασκάλα, είμαι μάνα, γυναίκα και άνθρωπος. Γι’ αυτό».

Η κ. Ριτσάτου τόνισε όσον αφορά τις επερχόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση: «Δεν θα κάτσουμε ήσυχα, πρέπει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα, που δεν έχουν φυσικά έρθει ακόμα».

Δείτε την φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις