Η φετινή Τσικνοπέμπτη δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Η εστίαση παραμένει κλειστή και τα περιοριστικά μέτρα του lockdown θα παραμείνουν εξίσου αυστηρά.

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, και με τους ήδη γνωστούς έξι επιτρεπόμενους λόγους μετακίνησης μέσω sms στο 13033, δεν δίνονται στους πολίτες και πολλές επιλογές, παρά μόνο αυτή της συνάντησης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Την Τσικνοπέμπτη 2021 ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες καθημερινές: Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 21:00, επομένως ελέω lockdown, οποιοδήποτε τσίκνισμα θα πρέπει να γίνει το απόγευμα μέχρι νωρίς το βράδυ εάν είστε εκτός σπιτιού.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται μόνο με SMS 6 στο 13033, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται απόψε να ανακοινωθούν αλλαγές.

Εξάλλου, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 3 Μαρτίου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, δηλαδή να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Εφόσον τελικά επιβληθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο έως τις 16 Μαρτίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν παρά μόνο για άθληση εντός των ορίων του Δήμου που κατοικούν. Υπενθυμίζεται δε ότι πριν λίγο καιρό ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε τονίσει ότι το σενάριο αυτό είχε πέσει στο τραπέζι αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις