Κλήση για εγκλωβισμό κατοίκου στο Μεσοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα έλαβε η Πυροσβεστική ενώ υπάρχουν άλλοι τρεις ελαφρά τραυματίες στο χωριό Δαμάσι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του, όταν από τον σεισμό κατέρρευσε τοίχος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει μία γυναίκα, ωστόσο όπως ανέφερε, ο σύζυγός της, παραμένει εγκλωβισμένος. Στο σημείο σπεύδει η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Μιλώντας στον Ant1 ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Γάτσας επιβεβαίωσε τον εγκλωβισμό και τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος γιατί το σπίτι είναι έτοιμο καταρρεύσει ενώ η πυροσβεστική προσπαθεί να προσεγγίσει το οίκημα για να απεγκλωβίσουν τον άνδρα. Υπάρχουν πολλές ζημιές ειδικά σε παλαιά κτίρια στα χωριά Δομένικο, Βλαχογιάννη, Δαμάσι και Μεσοχώρι. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και με μεγάλη διάρκεια και γι’ αυτό προκάλεσε μεγάλες ζημιές ενώ υπήρχε σεισμική δραστηριότητα τις προηγούμενες μέρες.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ελικόπτερο της πολιτικής προστασίας αναμένεται να καταφθάσει στην περιοχή που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο. Στόχος είναι να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές και προβλήματα που προκλήθηκαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις