Στο σπίτι, σε αυλές ή μπαλκόνια και σίγουρα σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα γιορτάσουμε φέτος την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, καθώς λόγω της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα τα μέτρα γίνονται ακόμη πιο αυστηρά.

Να σημειωθεί ότι η ημέρα έναρξης εφαρμογής των νέων μέτρων, συμπίπτει με την Τσικνοπέμπτη.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα ωράρια κυκλοφορίας δεν θα υπάρξει ούτε την Τσικνοπέμπτη, ούτε την Καθαρά Δευτέρα, όπως για παράδειγμα συνέβη τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν ίσχυε το μέτρο των 9 ατόμων στο σπίτι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρότρυνε τους πολίτες να περάσουν την μέρα αυτή στο σπίτι τους, με την οικογένειά τους και να μην προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να πάνε σε φίλους και γνωστούς. «Γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα, οδηγεί σε παράτασή τους. Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση σημαίνει αυτόματα και διακίνηση τού ιού προς πολλούς άλλους. Γι΄ αυτό κι ένας μικρός περιορισμός σήμερα, μάς φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο», σημείωσε.

Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες για τις επόμενες εβδομάδες να υιοθετήσουν το σκεπτικό, τη λογική του προηγούμενου Μαρτίου. «Μένουμε σπίτια μας, μένουμε στη γειτονιά μας κι όταν πρέπει να μετακινηθούμε, μετακινούμαστε στη μικρότερη δυνατή απόσταση. Για να περιοριστεί η διασπορά του ιού από γειτονιά σε γειτονιά, από δήμο σε δήμο. Και για να τελειώνουμε οριστικά με την πανδημία», επισήμανε, καθώς όπως τόνισε «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αλλά και στην τελική αναμέτρηση με την covid-19. Πρέπει να φανούμε ευέλικτοι στα μέτρα που αποφασίζουμε, αλλά άκαμπτοι στην τήρησή τους από όλους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε».

Την απογοήτευσή τους δηλώνουν για ακόμη μία φορά οι επαγγελματίες της εστίασης, που θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά τους, αλλά και οι κρεοπώλες για την μικρή κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις