Δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός για μετακινήσεις με τον κωδικό 1 σε φαρμακείο, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Συνεπώς, οι πολίτες επιτρέπεται να μετακινηθούν σε ακτίνα μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων για να βρουν φαρμακείο, καθώς άλλωστε δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει πάντα πιο κοντά, ιδίως σε εφημερίες.

Σημειώνεται ότι, όπως διευκρίνισε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ, ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός των δήμων για τις μετακινήσεις με κωδικούς 2 για ψώνια και 3 για τράπεζες. Μένει να αποσαφηνιστεί το ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση που σε κάποιον δήμο δεν υπάρχει τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, η μετακίνηση για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης (κωδικός 2), επιτρέπεται μόνο εντός οικείου Δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει και την μετάβαση στις τράπεζες (κωδικός 3). Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ζώο (κωδικός 6) γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο με κωδικό 6.

Οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας (κωδικός 4) θα ελέγχονται πιο αυστηρά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις