Ανησυχία επικρατεί και σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα του κορονοϊού, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.000 για ακόμα ένα 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την Τρίτη 2 Μαρτίου, τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ υπερβαίνουν σταθερά τα 2.000. Από την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, οι μολύνσεις που έχουν ανακοινωθεί στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά σε 6.231.

Ωστόσο, τα κρούσματα θα είναι λιγότερα για το τελευταίο 24ωρο αλλά αυτό θα υπολογιστεί από τον αριθμό των τεστ που έχουν γίνει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι δραματική, ειδικά στην Αττική, όπως δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Τι ισχύει με τα νέα μέτρα ανά περιοχή λόγω lockdown

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, σε πολλές περιοχές ειδικά σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ύστερα από τα νέα μέτρα του lockdown για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Ουσιαστικά πλέον υπάρχουν δύο κατηγορίες απαγορεύσεων στην κυκλοφορία, που έχουν να κάνουν με τον επιδημιολογικό χάρτη και ειδικά αν η περιοχή διαμονής ανήκει σε «κόκκινη» αυξημένου κινδύνου ή σε «βαθύ κόκκινο» πολύ αυξημένου κινδύνου.

Έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής για τις καθημερινές:

  • Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 21:00 έως τις 5 το πρωί
  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 19:00 έως τις 5 το πρωί.
  • Όσον αφορά στα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα
  • Εξαίρεση ισχύει στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις
  • 21:00 ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις