Ανατριχίλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι τραυματιοφορέας φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ένα 6χρονο και ένα 8χρονο κοριτσάκι μέσα στο χειρουργείο του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

«Είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια, έχει ένα παιδί. Είναι γύρω στα 58 κοντά στη σύνταξη. Είχε 33 χρόνια προϋπηρεσία. Στο παρελθόν δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάτι αντίστοιχο τέτοιας ενέργειας. Τώρα αυτό που ακούμε πέφτουμε από τα σύννεφα», είπε στο Mega ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων.

Στις 29 Ιανουαρίου 2021, μια ειδικευόμενη γιατρός και η επιμελήτριά της είδαν τον 50χρονο τραυματιοφορέα, που τα αρνείται όλα, να αγγίζει 6χρονο κορίτσι στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ αυτό βρισκόταν σε αναισθησία.

Συγκλονίζει και η μαρτυρία για τη δεύτερη φορά που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον φερόμενο ως δράστη, με θύμα αυτή τη φορά ένα 8χρονο κοριτσάκι λίγο πριν διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας είχε ίχνη αίματος.

Γιατί βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο

Ερωτήματα προκύπτουν πάντως και για το πώς ένας τραυματιοφορέας βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης.

«Ο μεταφορέας ασθενών είναι να μεταφέρει τους ασθενείς προς το χειρουργείο και από το χειρουργείο προς τις κλινικές. Τι δουλειά έχει τραυματιοφορέας μέσα στον χώρο που είναι αλλότρια καθήκοντα, που απαγορεύεται να μπει γιατί είναι μόνο γιατροί και νοσηλευτές εξειδικευμένοι γιατί είναι νοσηλευτικές πράξεις αυτές», λέει ο Γιάννης Πλαγιαννάκος.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος τραυματιοφορέων, ο 50χρονος άντρας είχε βρεθεί στο χειρουργείο περισσότερες από τις δύο καταγγελλόμενες φορές.

«Ο συγκεκριμένος απ’ ότι ξέρω ήταν χρόνια μέσα εκεί στο αναισθησιολογικό τμήμα, που γινόταν συνέχεια αυτό το πράγμα. Κακώς ήταν μέσα εκεί. Κι έχει ευθύνη και η διεύθυνση κι η διοίκηση».

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, σημείωσε ότι το γεγονός που καταγγέλλεται είναι καταδικαστέο, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη.

«Εφόσον έγινε αυτό έγινε τέλη Γενάρη, γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου, εφόσον η καταγγελία είχε γραφεί, δεν εφάρμοσε τον νόμο; Να διατάξει εισαγγελική έρευνα να αποδείξει ότι έγινε αυτή η χειρονομία από τον τραυματιοφορέα και αυτομάτως να συνεχίζει η δικαστική διαδικασία. Αυτό δεν έγινε», τονίζει ο κ. Πλαγιαννάκος, αφήνοντας αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία έδωσε εντολή να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανηλίκων ενώ, παράλληλα, θα ερευνηθεί αν τίθεται θέμα ευθυνών της διοίκησης του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις