Σενάρια για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 22 Μαρτίου 2021, εάν όλα πάνε καλά με το lockdown και μειωθούν τα κρούσματα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Star, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου 2021, αναμένεται να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία.

Τα μαθήματα θα πάρουν παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι προαγωγικές εξετάσεις των τριών τάξεων των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων θεωρείται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν υπό αυτές τις συνθήκες. Περισσότερο πιθανό είναι συνεπώς να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΟΛΜΕ και να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά , ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις των τριών τάξεων των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων. Και αυτό, γιατί όσο η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, τόσο κερδίζει έδαφος η ματαίωση των προαγωγικών, ενδοσχολικών εξετάσεων.

Αυτό θα επηρεάσει και την τράπεζα θεμάτων από την οποία έχει προγραμματιστεί να επιλεγούν τα μισά θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ Λυκείου. Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ, ζητεί όχι αναβολή, αλλά ματαίωση της τράπεζας θεμάτων. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Mega, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το φετινό σχολικό έτος.

«Δεν έχει αυτή τη στιγμή αποφασιστεί τίποτα γιατί δεν έχουμε υπόψιν μας τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε το “πράσινο φως” από τους ειδικούς για τη διά ζώσης διδασκαλία. Η παράταση του σχολικού έτους είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση», είπε η κυρία Μακρή, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη

Ερωτηθείσα αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο σχολικό έτος, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «επειδή οι πανελλαδικές είναι ευαίσθητο θέμα, στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους και έχει ήδη αποφασιστεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο. Στα υπόλοιπα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ό,τι πω μπορεί να ερμηνευτεί ως προαναγγελία, και με απόλυτη ειλικρίνεια σας λέω ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι αυτή τη στιγμή». «Την ώρα που θα μπουν στο τραπέζι τα θέματα τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις. Το υπουργείο θα λάβει την καλύτερη απόφαση με τα δεδομένα που θα έχει μπροστά του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις