Στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη η κατάσταση είναι δύσκολη και σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αυτήν τη στιγμή. «Η κάλυψη των κρεβατιών έχει φτάσει στο 90%. Στην Αττική που είναι το μεγάλο πρόβλημα και το ιικό φορτίο παραμένει αυξημένο, η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 91%. Θα δούμε τα σημερινά κρεβάτια πόσα θα ελευθερωθούν το μεσημέρι, ενώ στα υπόλοιπα κρεβάτια είναι στο 82%. Νομίζω δύο μέρες ακόμη θα δυσκολευτούμε με τις εισαγωγές και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, από τις 17 Μαρτίου και έπειτα, αναμένεται μείωση στα κρούσματα και στις νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid. Ο μέσος όρος παραμονής ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ σε απλές κλίνες covid, η παραμονή εξαρτάται από τα συμπτώματα. Εάν αυτά είναι ήπια, τότε σε 3-4 ημέρες οι ασθενείς φεύγουν, όμως με πιο σοβαρά συμπτώματα χρειάζεται η παραμονή του ασθενούς πιθανώς για περισσότερο από μία εβδομάδα.

«Πιστεύω ότι με τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, μπορεί σταδιακά να αρχίσουν να σκέφτονται μετά τα σχολεία να ανοίξουν και τα καταστήματα με την αποστολή sms στον πενταψήφιο (13032) και με τη διάρκεια 3 ωρών και γύρω στις αρχές Απριλίου να ανοίξει και η εστίαση», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις