Αρνείται κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, μαζί με άλλους, του 27χρονου αστυνομικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης, γνωστοποιώντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Απέναντι στην κατηγορία ότι ο 30χρονος είναι ο πρώτος που επιτέθηκε στον αστυνομικό, ο κ. Σαράκης αναφέρει στο δελτίο Τύπου του, πως η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

Δείτε το βίντεο από τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη:


«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία, που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο 30χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί για απολογία στην 13η τακτική ανακρίτρια το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2021.

Στον εισαγγελέα 2 εκ των συλληφθέντων

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, οι δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

Ο φερόμενος ως δράστης της αρχικής επίθεσης, εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από τη μηχανή, είναι ένας 30χρονος ελληνο-ιρακινός, σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, που συνελήφθη στην αποθήκη που εργαζόταν στη Μαγούλα Αττικής. Πλέον ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία. Η ανάλυση της εικόνας έδειξε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έτσι ένα 24ωρο μετά το χτύπημα έφτασαν στα ίχνη του.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του 28χρόνου αστυνομικού και συνολικά 19 για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις