Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαρτίου 2021, ο 30χρονος “Ινδιάνος” που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον 28χρονο αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα διαδηλωτών, κατά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη την επίμαχη μέρα. Ο συνήγορος του 30χρονου, κ. Παύλος Σαράκης, αναφέρει ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι δεν πήγε ποτέ στη Νέα Σμύρνη, κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό του GPS το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και από μαρτυρίες συναδέλφων του.

Δεύτερη κατάθεση, αυτή τη φορά ενώπιον της ανακρίτριας, έδωσε ο κουνιάδος του 30χρόνου Ελληνοϊρακινού, αποκαλούμενου «Ινδιάνου», σχετικά με όσα φέρεται να είδε στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του 28χρόνου αστυνομικού.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι είδε τον 30 χρόνο μαζί με τον φίλο του να τρέχει αλλά δεν τον είδε να χτυπάει αστυνομικούς. Όπως είπε στην ανακρίτρια, δεν γνωρίζει εάν ο κουνιάδος του ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό.

Προανακριτικά, ωστόσο, είχε καταθέσει πως ο 30χρόνος έφτασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει τον αστυνομικό.

Αναλυτικά, στη νέα κατάθεσή του στην ανακρίτρια που δόθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου, ο 58χρόνος ελαιοχρωματιστής αναφέρει : «Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.

ΕΡ. Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

ΑΠ. Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις