Κορονοϊός έλεγχοι: Σε… υψηλά νούμερα κινήθηκαν τα πρόστιμα που επέβαλλαν οι αρμόδιες αρχές και το Σάββατο 14 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή τα… πρόστιμα άγγιξαν τις 500.000 ευρώ, ωστόσο αυτή τη φορά τα ξεπέρασαν!

Διαβάστε αναλυτικά για τα πρόστιμα του Σαββάτου:

1652 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων και πρόστιμα ύψους 532.700 ευρώ, ήταν ο απολογισμός των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν το Σάββατο, 13.03.2021 συνολικά 77.465 ελέγχους και κατέγραψαν 1.652 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

*Tα πρόστιμα της Παρασκευής

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 532.700€.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.315).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων.

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα).

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι έξι (26) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε συνολικά σε δεκατέσσερις (14) συλλήψεις και σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 43.000€ σε διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 45.600€ σε εκατόν πενήντα δύο (152) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οβελιστηρίου-σνακ μπαρ και από 300€ σε επτά (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας-σνακ μπαρ και από 300€ σε επτά (7) άτομα που βρίσκονταν στο κατάστημα, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-σνακ μπαρ και από 300€ σε τέσσερις (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου και από 300 ευρώ σε επτά (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη δύο (2) ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊού) και από 300€ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη τριών (3) ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊού) και σε επιβολή ισάριθμων προστίμων των προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300€ σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
 • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο (2) πρόστιμα των 5.000€ για παράνομη είσοδο στη χώρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
 • Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ από 3.000€ πρόστιμο σε δύο (2) καταστήματα για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.
 • Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 25.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις