Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αμέσως μετά τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια, ένας ακόμη κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρα, ο οποίος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν από το πορτοφόλι του που βρέθηκε στο σημείο των συμβάντων. Η προφυλάκισή του 22χρονου είναι η τρίτη κατά σειρά για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Από εκεί και πέρα, άλλοι δυο κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εκρηκτικά, κ.ά αδικήματα (όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας) αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους σήμερα, ενώπιων της ανακρίτριας, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Προφυλακιστέος ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Από τα ξημερώματα της Κυριακής προφυλακιστέος είχε κριθεί αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 30χρονος, αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος», ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον αστυνομικό κάτω από τη μοτοσυκλέτα του για να ακολουθήσουν τα περιστατικά βίας.

Πάντως, ο «Ινδιάνος» αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ προσέθεσε ότι δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή καν στη Νέα Σμύρνη. Ανέφερε ότι ήταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, επικαλούμενος μάλιστα και μάρτυρες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του εκεί.

Παρόλα αυτά, δεν έπεισε ούτε την ανακρίτρια, ούτε τον εισαγγελέα, καθώς προφυλακίστηκε. Ακόμη χθες στην φυλακή οδηγήθηκε και ένας ακόμη κατηγορούμενος, ηλικίας 23 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει και εκείνος το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Αντίθετα, διαφορετικής ποινικής μεταχείρισης έτυχε ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 22χρονου είχε επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, κ.ά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Έξι κατηγορούμενοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Από εκεί και πέρα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν έξι κατηγορούμενοι για αδικήματα, κατά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος, όπως αυτό της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για πλημμελήματα όπως εξύβριση, σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, κ.ά.

Σε βάρος των έξι κατηγορουμένων επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις