Ανατροπή δεδομένων διαφαίνεται στην υπόθεση με τον 30χρονο συλληφθέντα με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που δημοσιεύει το Documento, ο λεγόμενος «Ινδιάνος» που έχει προφυλακιστεί καθώς κατηγορείται ότι είναι ο άνθρωπος που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή, φέρεται – την ώρα των επεισοδίων – να έχει συναντηθεί με έναν συνάδελφό του και τη σύζυγό του, ενώ στη μη εμπλοκή του στην υπόθεση συνηγορεί και ο οδηγός του λεωφορείου που τον μετέφερε από τη δουλειά του στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μάρτυρας σε βάρος του 30χρονου είναι ο κουνιάδος του έχει ανασκευάσει δύο φορές την κατάθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υποστήριξε πως αυτός που έριξε τον αστυνομικό ήταν ο 30χρονος. Στη δεύτερη κατάθεση στην ανακρίτρια, ανασκεύασε και υποστήριξε ότι ο 30χρονος από τη Μαγούλα δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό αλλά έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο λέγοντας χαρακτηριστικά – σύμφωνα πάντα με το Documento – ότι «δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Τι λέει ο οδηγός του λεωφορείου

Από την πλευρά του, ο οδηγός του λεωφορείου κατέθεσε:

«Είμαι οδηγός που μεταφέρει τους εργαζόμενους της αποθήκης του (αναφέρει το όνομα της εταιρείας) όπου εκεί εργάζεται ο κατηγορούμενος. 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έχασε για να την παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικός με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Η κατάθεση του συναδέλφου του κατηγορουμένου

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ, τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι μου. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα.

Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε. Μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα. Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του κατηγορούμενου και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Η κατάθεση της συζύγου του συναδέλφου του 30χρονου

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδί. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι», τόνισε.

«Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ» κατέθεσε ακόμη.

Τέλος, όσον αφορά στα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος, η γυναίκα απάντησε πως «φορούσε μία μαύρη φόρμα και από πάνω ένα φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ. Η κατάθεση αυτή έρχεται όμως σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ο κουνιάδος του 30χρονου. Συγκεκριμένα ο ίδιος είχε καταθέσει πως ο 30χρονος φορούσε «σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με μία λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας», ακριβώς δηλαδή τα ρούχα που φαίνεται από τα βίντεο να φοράει ο δράστης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις