Ο 30χρονος , τον οποίο δάγκωσε κόμπρα που είχε για κατοικίδιο στο σπίτι του, στο κέντρο της Αθήνας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο μετά από τέσσερα 24ωρα στην εντατική παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης.

«Ήρθε με παραλύσεις, είχε ήδη δηλαδή και δύσπνοια και παραλύσεις και στην πορεία, δηλαδή πριν από 1-2 μέρες παρουσίασε μία επιβάρυνση από τους πνεύμονες αυτούς καθ’ αυτούς. Όμως από τη νύχτα, αργά τη νύχτα, βελτιώνεται. Είναι καλύτερα, φαίνεται ότι έχει κάποια σημάδια βελτίωσης» ανέφερε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του «Αγ. Σάββα», Θεόδωρος Κορμάς, προσθέτοντας ότι ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος, όμως έχει ανάγκη λιγότερο οξυγόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δηλητήριο της κόμπρας Καούθια από την Ταϊλάνδη είναι άκρως επικίνδυνο, όπως και οι τυχόν παρενέργειες από την χορήγηση του αντιδότου.

Από αντισώματα αλόγου οι αντιοφικοί οροί

«Όταν μιλάμε για νευροτοξικά δηλητήρια όπως είναι το δηλητήριο της κόμπρας, πρέπει το αντίδοτο, ο αντιοφικός ορός δηλαδή να έρθει άμεσα, έχουμε λίγο χρόνο. Οι αντιοφικοί οροί είναι και αυτοί επικίνδυνοι, διότι πρόκειται για αντισώματα τα οποία τα παίρνουμε από ανοσοποίηση αλόγου. Είναι αντισώματα ίππου συνήθως. Οπότε μπορεί να μας προκαλέσουν έντονη αλλεργική αντίδραση, αναφυλακτική αντίδραση, οπότε είναι και αυτά επικίνδυνα, για αυτό και γίνονται μόνο στα νοσοκομεία υπό την επίβλεψη και την κρίση των γιατρών» σημείωσε ο βιολόγος – ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης.

Την κρισιμότητα του κάθε λεπτού που περνούσε από τη στιγμή που η κόμπρα τσίμπησε τον 30χρονο φαίνεται ότι γνώριζαν στενοί του φίλοι.

Αμέσως απευθύνθηκαν σε γνωστό γητευτή φιδιών στην Κύπρο, προκειμένου να μάθουν εάν εκείνος διέθετε το αντίδοτο που θα του έσωζε τη ζωή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις