Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Γιώργου και της Κωνσταντίνας Τσάπα, που οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία στο χωριό που μεγάλωσαν. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο πλάι της οικογένειας βρέθηκαν στενοί συγγενείς, φίλοι και όλο το χωριό. Το σοκ στη Μακρινίτσα Πηλίου για τη διπλή δολοφονία, παραμένει μεγάλο. Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εξόδιος ακολουθία για τα δύο παιδιά τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου.

Μαύρο χρώμα πένθους για την Κατερίνα, πένθος και για τον Γιώργο, αλλά το χρώμα άσπρο. Δεν είχε προλάβει άλλωστε να επισημοποιήσει τη σχέση του και να βρεθεί για χαρά στην εκκλησία. Οπότε το χρώμα άσπρο και γι’ αυτό και οι μπομπονιέρες.

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι γονείς των δύο παιδιών. Ο κ. Απόστολος και η κ. Αθανασία Τσάπα περιέγραψαν στην κάμερα τις τραγικές στιγμές που έζησαν.

«Πολύ δύσκολες ώρες για εμάς. Σε λίγη ώρα είναι η κηδεία. Το είχε προμελετημένο το έγκλημα αυτός. Απειλούσε μπροστά και στην αστυνομία ότι θα χυθεί αίμα και θα θρηνήσουμε θύματα. Αυτό έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Είπα στον αστυνόμο να το καταγράψει, την απειλή», είπε ο κ. Απόστολος.

«Όταν ήρθε αυτός σπίτι είπα στο σύζυγό μου να μείνει μέσα στο δωμάτιο να προφυλάξει το παιδάκι, να μη βγει και είπα ότι θα αντιμετωπίσω εγώ την κατάσταση. Οι αστυνομικοί τον γνώριζαν, είχαμε ενοχλήσει πολλές φορές. Εκείνη την ημέρα πήρε την κόρη μου τηλέφωνο και της είπε να κατεβάσει το παιδί στο δρόμο για να το δει. Η κόρη μου αρνήθηκε και του είπε ότι δε θα δει το παιδί αφού είναι σε αυτή την κατάσταση, και αυτός της είπε ότι θα έρθει από το σπίτι. Η κόρη μου του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία και της είπε να την καλέσει αν προλάβει. Τρέξαμε να κλειδώσουμε πόρτες, η κόρη μου καλούσε την αστυνομία, και σε κλάσματα δευτερολέπτου τον είδα στην πόρτα. Πετούσε πέτρες και ξύλα για να σπάσει το τζάμι. Ήταν να κατατεθούν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά το παιδί το έβλεπε ακόμα. Εχτές τον έπιασε το αμόκ, μπήκε από την κάτω πόρτα. Είχε κατατεθεί αίτημα για τον εγκλεισμό του και είχε και φαρμακευτική αγωγή που δεν την ακολουθούσε» εξήγησε η κ. Αθανασία.

«Δεν ξέρω γιατί τόσο μίσος, την ζήλευε υπερβολικά. Από ζήλια έγιναν όλα» είπε ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων νέων παιδιών.

«Εγώ ήμουν στην εσωτερική σκάλα τον είδα που ήταν αφηνιασμένος και ήθελα να τον καθησυχάσω. Τον ρώτησα αν θέλει να μιλήσουμε και έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να με χτυπάει. Έχω ένα βαθύ τραύμα στο χέρι από το μαχαίρι. Η κόρη μου ήταν πάνω. Τον άκουσε να λογομαχεί με εμένα και ήρθε κάτω η κόρη μου και τότε άφησε εμένα και άρπαξε την κόρη μου. Σε κάποια στιγμή βγήκε έξω. Είχε ειδοποιηθεί ο γιος μου για το τι συνέβαινε και έτρεξε να μας προστατεύσει. Και αυτό παραφυλούσε και τον κάρφωσε με το μαχαίρι στην αυλή. Το παιδί ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο με τον παππού του», περιέγραψε η κ. Αθανασία.

«Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για την ανάπαυση το παιδιών μας, τίποτα άλλο» είπε ο πατέρας των δύο παιδιών συντετριμμένος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις