Τα τελευταία 24ωρα έχει ανοίξει πολύ μεγάλη συζήτηση για το πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και το πότε θα ανοίξει η εστίαση. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, 8 Απριλίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημείωσε πως η συγκεκριμένη συζήτηση «δεν είναι της παρούσης» ενώ για την εστίαση ξεκαθάρισε πως ενδεχόμενο ανοίγματος θα εξεταστεί μετά το Πάσχα, κάτι που έχει ξεκαθαριστεί από τις 2 Απριλίου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Star σημείωσε πως για την περίοδο του Πάσχα θα αναμένει την εισήγηση των ειδικών λοιμωξιολόγων. Το ίδιο υπογράμμισε και την Πέμπτη, 8 Απριλίου, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα θα ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και αφού πρώτα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πάντως, έχει γίνει ξεκάθαρο από την πλευρά της κυβέρνησης πως εκτός από το περεταίρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων, μέχρι το Πάσχα έχει «παγώσει» και το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων εκτός των Λυκείων, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα στις 12 Απριλίου. Αναφερόμενη στο άνοιγμα των Λυκείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δίνεται προτεραιότητα στα Λύκεια γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και διότι πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις».

Τα 2 σενάρια

Με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται οι Αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο διάστημα εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Οι επιτελείς εξετάζουν όλα τα σενάρια και προβληματίζονται για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία του κόσμου.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δύο είναι τα βασικότερα ενδεχόμενα τα οποία φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την ώρα:

  • Το ένα είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους μπορούν να αποδείξουν πως πηγαίνουν στα εξοχικά τους μέσω του Ε9.
  • Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί που να το αποδεικνύει και έχει περάσει και το ασφαλές διάστημα που απαιτείται μετά την δεύτερη δόση.

Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν αποφασιστεί η μετακίνηση εκτός νομού κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο περιορισμός των ατόμων στο εσωτερικό των σπιτιών θα εξακολουθήσει να ισχύει και έλεγχοι θα γίνονται το διάστημα των εορτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις