Σχέδιο για άρση των περιορισμών στη μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, φέρουν οι πληροφορίες να επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να επιτραπεί  κατόπιν αρνητικού self test η μετάβαση στο χωριό. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η μετακίνηση από νομό σε νομό θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις εφικτή με τη διενέργεια self test, όπως αυτό που πλέον κάνουν οι μαθητές στα σχολεία.

Η μετακίνηση εκτός νομού για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα και δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατάχρηση. Ο έλεγχος θα αφορά τόσο στο αρνητικό self test όσο και τα στοιχεία για τον τόπο προορισμού του πολίτη.

Κατά μία δεύτερη εκδοχή και ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων, εξετάζεται να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού αλλά μόνο σε περιοχές με ίδιο χρώμα στον χάρτη επιδημιολογικού κινδύνου. Το σενάριο αυτό, όμως, έχει πολλά πρακτικά ζητήματα που φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο να επιλυθούν.

Γεραπετρίτης: Πολύ μεγάλα όπλα τα εμβόλια και τα self test

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στο OPEN TV και αναφέρθηκε στα self-test στα σχολεία, αλλά την εφαρμογή τους και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ελευθερία αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε πλέον δυο πολύ μεγάλα όπλα: τα εμβόλια και τα self test. Τον Μάιο θα μετράμε 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όσον αφορά τα self test, η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική. Η ακρίβεια είναι πολύ υψηλή και εντός της εβδομάδας θα στείλουμε και σε άλλες ομάδες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις