Απίθανη κομπίνα με πολυτελή αυτοκίνητα αποκάλυψε η Ελληνική Αστυνομία. Αυτό που θα διαβάσετε πραγματικά ξεπερνά κάθε φαντασία. Στα τέλη Φεβρουαρίου ένας ευυπόληπτος γιατρός μετέβη στο τμήμα ασφαλείας του αεροδρομίου και κατήγγειλε ότι η μαύρη Bentley που είχε σταθμεύσει στο parking του «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν από την αναχώρησή του για το εξωτερικό είχε κάνει φτερά: «Αφού πέρασα από τα προβλεπόμενα τεστ και τον διαβατηριακό έλεγχο, πήγα προς το πάρκινγκ. Φτάνοντας όμως στο σημείο διαπίστωσα ότι άγνωστος είχε αφαιρέσει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου», κατέθεσε στους αστυνομικούς που άρχισαν να ψάχνουν τις κάμερες και την …διαδρομή της Bentley.

Προέκυψε λοιπόν η αποκάλυψη μίας υπόθεση ασφαλιστικής απάτης, με εικονικές κλοπές πολυτελών οχημάτων και εμπλοκή 7 ατόμων.

Ποιο ήταν το σχέδιο

Η πολυτελής Bentley πωλήθηκε στον γιατρό αντί του ποσού των 170.000 ευρώ, με την πραγματική τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πάντως να μη ξεπερνά τις 80.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, συνάφθηκε ένα βαρύ συμβόλαιο με ασφαλιστική εταιρεία, το οποίο σε περίπτωση κλοπής της Bentley θα απέφερε αποζημίωση 200.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιατρός θα εισέπραττε τις 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα μοιράζονταν οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, θα μετέφεραν το δήθεν κλεμμένο όχημα σε κρυφό συνεργείο – διαλυτήριο. Είτε θα το αποσυναρμολογούσαν προκειμένου να πουλήσουν τη μηχανή και τα άλλα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά είτε –πιο πιθανό στην περίπτωση της Bentley– θα πείραζαν τον αριθμό πλαισίου της πριν τη βγάλουν εκ νέου για πώληση.

Ένα πρωινό στα τέλη Φεβρουαρίου ο γιατρός στάθμευσε τη μαύρη Bentley στο πάρκινγκ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έφυγε για επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Λίγη ώρα αργότερα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας που του είχε πουλήσει το αυτοκίνητο μετέφερε στο αεροδρόμιο ένα 42χρονο  υπάλληλό του. Εκείνος πήγε κατευθείαν στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένη η Bentley. Με κλειδί άνοιξε την πόρτα, έβαλε μπροστά τη μηχανή και έφυγε από τον χώρο του αεροδρομίου.

Όσα ακολούθησαν περιέγραψε αλλοδαπός στην κατάθεση – ομολογία του αμέσως μετά τη σύλληψή του:

«Πήγα με την Bentley σε συνεργείο στη Μεταμόρφωση όπου με περίμενε ένας άλλος άνδρας. Πήγα σπίτι μου να αλλάξω και να φορέσω τα ρούχα της δουλειάς. Επειτα επέστρεψα στο συνεργείο και μαζί με τον άλλον βγάλαμε όλα τα ανταλλακτικά από την Bentley. Το επόμενο βράδυ το κουφάρι φορτώθηκε σε τρέιλερ. Το μεταφέραμε και το ξεφορτώσαμε λίγα μέτρα πιο κάτω». Προϋπόθεση άλλωστε για την επιτυχία του σχεδίου ήταν το κουφάρι της Bentley να βρεθεί από την αστυνομία ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί η κλοπή. Στο μεταξύ, πάντως, οι αστυνομικοί, μελετώντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στον χώρο του αεροδρομίου, την Αττική Οδό και στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκε ο σκελετός του πολυτελούς οχήματος κατάφεραν να αποκαλύψουν την απάτη και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

όπως δημοσιεύει το ενημερωμένο σε δικαστικά θέματα blog εδολιο5 «Από την από 9 Μαρτίου Εκθεση Επισκόπησης Βιντεοληπτικού Υλικού προκύπτει ότι την 9.09 μ.μ. της 25ης Φεβρουαρίου το κλαπέν όχημα μεταφέρθηκε με τρέιλερ το οποίο ήταν προσδεμένο σε όχημα μάρκας Lada Niva στην Α΄ πάροδο Μεταμόρφωσης, όπου ανευρέθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από αυτό είχαν αφαιρεθεί πολλά ανταλλακτικά του, τα μηχανικά στοιχεία του, πόρτες, καπό, ρόδες, κινητήρας κ.ά.», αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Αποκαλυπτικές είναι και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση που η αστυνομία κατέγραφε εν αγνοία τους. «Πιάσανε και λύσανε το Bentley ρε οι μ@λάκες το λύσανε, το κάνανε κουρκούτι. Δεν την κάνει πρώτη φορά τη δουλειά, την έκανε και με την Porsche του Σπ… (σ.σ. αναφορά σε τηλεπερσόνα) αυτή τη δουλειά», ακούγεται να λέει μηχανικός, μέλος του κυκλώματος, σε συνομιλητή του. Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, ο μηχανικός ακούγεται να σχολιάζει δηκτικά το σχέδιο της απάτης: «Το πρωί το πήρανε, το δηλώσανε κλοπή το βράδυ και μετά από πέντε λεπτά το βρήκανε λυμένο. Κλέψανε το αυτοκίνητο 9 η ώρα παραδείγματος χάρη και στις 10 ήταν λυμένο, όλο, σώβρακο… ακούς; Τον καλύτερο μηχανικό της Bentley να πάρεις και να του δώσεις και δέκα μαστόρους σε μία ώρα δεν το λύνουν το αμάξι».

Οι συλλήψεις των κατηγορουμένων έγιναν την 3η Απριλίου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν ενδείξεις ότι έχουν επαναλάβει άλλες τουλάχιστον δύο φορές την ίδια ασφαλιστική απάτη με εικονικές κλοπές και διεκδίκηση ασφαλίστρων με ένα Dodge Viper και ένα Porsche Cayenne.

Τι ομολόγησαν οι εμπλεκόμενοι

Στις προανακριτικές τους απολογίες οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ομολόγησαν τη συμμετοχή τους και υπέδειξαν τον έμπορο αυτοκινήτων ως τον εμπνευστή της απάτης.

Ο γιατρός, για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ότι τον Νοέμβριο του 2020 του πρότεινε να του μεταβιβάσει την Bentley για διάστημα τεσσάρων μηνών προκειμένου να κινήσει το ενδιαφέρον ενός αγοραστή. Είπε ακόμα ότι στο διάστημα που έλειπε στο εξωτερικό του τηλεφώνησε και του είπε ότι το αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί από το αεροδρόμιο και του υπέδειξε να δηλώσει κλοπή αμέσως μόλις επιστρέψει. «Φοβήθηκα πολύ και ακολούθησα τις οδηγίες και κατευθύνσεις», κατέθεσε απολογούμενος.

Εξίσου επιβαρυντικές για τον ιδιοκτήτης της μάντρας είναι οι καταθέσεις και των υπόλοιπων κατηγορουμένων. Ο ένας από τους συλληφθέντες μηχανικούς, για παράδειγμα, αποκάλυψε ότι «στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 μου είπε o έμπορος ότι μόλις περάσει ΚΤΕΟ το Dodge να το λύσω και να το δέσω και θα μου έδινε 4.000 ευρώ και ότι αυτό το έκανε για να πάρει λεφτά από την ασφάλεια».

Αναφέρθηκε ακόμα στην εικονική κλοπή ενός Porsche Cayenne το οποίο «έλυσε κάποιος τον οποίο έπιασαν πρόσφατα από τα κεντρικά της ασφάλειας για παρόμοιες υποθέσεις». Πράγματι, τον Ιανουάριο του 2021 το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Αττικής έφερε στο φως μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις με κλοπές αυτοκινήτων και ασφαλιστικές απάτες στα αστυνομικά χρονικά. Ταυτοποιήθηκαν συνολικά ούτε μία ούτε δύο, αλλά 232 υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη μάντρα υπάρχουν και δεκάδες αυτοκίνητα που είχαν αφήσει για πούλημα ιδιώτες χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα έργα και τις ημέρες του. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν κατασχεθεί και οι ιδιώτες προσπαθούν με δικαστικό αγώνα και αιτήσεις στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να αποδεσμευτούν τα αυτοκίνητα. Απίθανη ιστορία πραγματικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις