Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη. «Η νέα μαρτυρία που κατατέθηκε συνιστά απόδειξη ότι πίσω από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπάρχει εγκληματική πράξη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος.

Σήμερα ο μάρτυρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ο μάρτυρας μίλησε την περασμένη Παρασκευή στο «Φως στο Τούνελ» και περιέγραψε τι προηγήθηκε του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για δολοφονία. «Υπήρξε νέος μάρτυρας που επιβεβαίωσε όσα είπε ο πρώτος μάρτυρας. Δήλωσε ότι είδε να χτυπούν τον Σήφη Βαλυράκη. Επιβεβαιώνει την θεωρία περί εγκληματικής πράξεως. Οι δύο μάρτυρες πρέπει να ήταν κοντά ο ένας στον άλλον, χωρίς να γνωρίζονται, σε απόσταση 300 μέτρων. Ήταν στην στεριά και ψάρευαν. Το είδαν απέξω το συμβάν» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, ο μάρτυρας άργησε να καταθέσει, γιατί όπως ισχυρίστηκε, είχε προβληματιστεί από την συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας στον πρώτο μάρτυρα. «Ο μάρτυρας έλεγε ότι δεν καταθέτει στην Ερέτρια γιατί φοβάται. Και ήθελε χώρο ασφαλή και προσβάσιμο να πάει να καταθέσει».

«Εξαρχής είχα την αίσθηση ότι υπήρξε κάποια εγκληματική πράξη, χωρίς να θέλω να χαρακτηρίσω σε ποιο βαθμό. Ανατρέπεται η αρχική θεωρία περί αυτοτραυματισμού. Ότι έπεσε ο Βαλυράκης και χτύπησε στην προπέλα του. Αυτό είχε ήδη ανατραπεί από την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Αυτή η κατάθεση του μάρτυρα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εγκληματική πράξη», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Ακόμη, σύμφωνα με τον δικηγόρο αλλά και την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις