Αρνητικό δηλώνει το Μαξίμου στο άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενώ συνεδριάζουν οι ειδικοί προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους και ίσως και σήμερα το απόγευμα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο, πρόβλημα ανακύπτει με τις μετακινήσεις στην περιφέρεια Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, η έννοια του νομού εγκαταλείφθηκε και καθιερώθηκαν οι Περιφέρειες, ως αυτοδιοικούμενα κατά τόπο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής με έδρα την Αθήνα αποτελείται από τις 8 Περιφερειακές Ενότητες:

  1. Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  2. Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών
  3. Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών
  4. Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών
  5. Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  6. Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  7. Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής
  8. Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Η μετακίνηση στις ενότητες δεν συνιστούν διαπεριφερειακή μετακίνηση και ως εκ τούτου πολλοί πολίτες σχεδιάζουν να εκδράμουν τις ημέρες του Πάσχα σε Αργοσαρωνικό, Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στις επικείμενες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική διευκρίνιση, ανάλογη με την οποία είχε κάνει πέρυσι τον Μάιο ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν είχε ανακοινώσει απαγορευτικό διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενώ είχε απαγορέψει και τις μετακινήσεις προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Είχε πει χαρακτηριστικά για τις μετακινήσεις από 4 Μαϊου 2020: “Ένας κάτοικος της δυτικής Αθήνας, από το Περιστέρι, μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο. Ο κάτοικος της Νέας Μάκρης, μπορεί να πάει στη Μάνδρα. Ο κάτοικος του Πειραιά μπορεί να πάει στον Κάλαμο. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, όμως, δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες. Δεν μπορούν να μετακινηθούν στον δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις