Νέα μέτρα πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, για την κατάργηση των SMS για ψώνια από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, για το άνοιγμα των mall, αλλά και για της μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι θετικό και αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν τα Mall. Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού click inside, μάλλον θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο αν και υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί και την Μ. Εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Προστασίας αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρειες και στο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους οπότε και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ.

Το restart της εστίασης όπως έχει ανακοινωθεί θα γίνει με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

O Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να εξειδικεύσει και το σχέδιο εντατικών ελέγχων στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενο κύμα φυγής πολιτών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, τα μέτρα που ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη Μεγάλη Εβδομάδα σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν το περυσινό Πάσχα, καθώς θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι επιστρατεύσουν ακόμη και ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» δήλωσε στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο -που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε- ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις