«Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο πολιτικός μηχανικός, Νικόλας Καψάλης, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του ζει στο Ισραήλ.

«Δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα να ξυπνάς στη μία το πρωί από τον συναγερμό και να πρέπει μέσα σε ενάμισι λεπτό να βρεθείς στο καταφύγιο», συνέχισε ο κ. Καψάλης. Βρίσκεται στην ισραηλινή πρωτεύουσα εδώ και λίγους μόνο μήνες και για πρώτη φορά αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση. «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο βράδια δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ καλά. Νιώθεις τον φόβο γιατί ακούς τις αναχαιτίσεις των ρουκετών. Εμείς σαν οικογένεια προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην κόρη μου για να μη καταλάβει τίποτα. Είναι τρομακτικό», ανέφερε ο πολιτικός μηχανικός, οποίος σκέφτεται μέχρι και να στείλει την οικογένεια του πίσω στην Ελλάδα.

Κατά την εμπειρία του, οι δύσκολες ώρες είναι οι βραδινές, καθώς το πρωί πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους ή κάνουν τα ψώνια τους. «Στο νοτιοανατολικό Τελ Αβίβ είναι πιο κρίσιμη η κατάσταση. Οι ντόπιοι όμως μας καθησυχάζουν πως μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ηρεμήσει».

Ακούστε την περιγραφή του

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις