Από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 17/5, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα αντί για δύο self test την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούν τον έλεγχο 24ώρες πριν την προσέλευση τους στο σχολείο, κάθε Δευτέρα, και όπως γινόταν θα καταχωρούν τη δήλωση αποτελέσματος του τεστ στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Δίνεται δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Η επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) γίνεται στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα. Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

«Βήμα-βήμα επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, με διπλό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας και ατομικής υγείας και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» επισημαίνει το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις