Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πιο αναλυτικά η χώρα μας έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 665.000 πιστοποιητικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV. Το άλμα έκδοσης των συγκεκριμένων πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έγινε τον Μάιο, όπου εκδόθηκαν 240.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά έως σήμερα, Πέμπτη, 13 Μαΐου, έχουν εμβολιασθεί πλήρως 1.450.838 πολίτες. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών τόσο εκτός νομού σε νησιά όσο και για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αν όμως έχουν περάσει 14 ημέρες από την ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την έκδοση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιπλέον, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr (με τη χρήση κωδικών Taxisnet).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις