Η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε στο στόχαστρο της μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες «χτυπούσαν» στο Μενίδι

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε αποθήκη συνολικά οκτώ κλεμμένες μηχανές μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και την BMW του Τζώνη Καλημέρη. Οι πέντε από τις οκτώ μηχανές είναι BMW GS 1200, ενώ οι υπόλοιπες είναι μία Yamaha T-MAX και δύο «καθαρόαιμα» enduro. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο από τις BMW ήταν κλεμμένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν έχουν καταχωριστεί στην Ελλάδα.


Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της σπείρας στις 30 Απριλίου, ύστερα από πληροφορίες για αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην περιοχή του Μενιδίου στο οποίο αποθηκεύονται κλεμμένες μηχανές.

Ο πληροφοριοδότης ήταν και ο ίδιος θύμα της συμμορίας, καθώς του έκλεψαν ένα Tracer από την περιοχή του Περιστερίου. Το γεγονός ότι… έψαχνε να τη βρει έχει ως αποτέλεσμα να την εντοπίσει στην αποθήκη της οδού Λεμονιάς, όπου την είχαν κρύψει τα μέλη της σπείρας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών της ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν δεν μπορούσαν να έχουν ορατότητα στην αποθήκη λόγω μιας υπερυψωμένης πόρτας.

Για τον λόγο αυτόν τοποθέτησαν ένα σταθμευμένο όχημα, ανέβηκαν πάνω σε αυτό και διαπίστωσαν ότι μέσα στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχαν κλεμμένες μηχανές. Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής σε συνεννόηση με εισαγγελικό λειτουργό και έγινε έφοδος στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι οκτώ μοτοσικλέτες, οι οποίες και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην αποθήκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η εμπλοκή των οποίων στην υπόθεση εξετάζεται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και άλλα μέλη της συμμορίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις