Σάλο έχει προκαλέσει μια γυναικολόγος στη Λάρισα, η οποία μέσα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακινεί τον κόσμο να μην λάβει το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, καθώς, σύμφωνα με την ίδια προκαλεί διαταραχές στο ανθρώπινο DNA.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στη Λαμία, όπου μια γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Λαμίας, παρότρυνε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, η οποία και κατέληξε στο ψυχιατρείο, αυτή τη φορά μια άλλη γιατρός από τη Λάρισα κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω της.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναικολόγος από τη Λάρισα έγραψε στην ανάρτησή της, την οποία διέγραψε μετά τις έντονες αντιδράσεις: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες. Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις. Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίοι και να το λέμε, άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας».

Η ανάρτηση της γυναικολόγου από τη Λάρισα

Όπως αναφέρει το onlarissa, υπήρξαν αρκετοί αρνητές των εμβολίων που τη συνεχάρησαν για την «ειλικρίνειά» της, αλλά και πολλοί υποστηρικτές του προγράμματος εμβολιασμού που την επέκριναν για τα λεγόμενά της.

Μεταξύ των σχολίων υπήρχε και κάποιο ενός γιατρού ο οποίος μέχρι πέρυσι υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και πλέον βρίσκεται στην Αγγλία. Ο γιατρός αυτός έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην ανάρτηση της γυναικολόγου, ζητώντας της να καταθέσει από πού αντλεί όλα αυτά τα στοιχεία, βάσει της επιστήμης της, και εκείνη να του απαντά ότι σέβεται την άποψή του, αλλά θέλει να σεβαστεί και τη δική της, καλώντας τον να μιλήσουν αν το επιθυμεί.

Καταδικάζει τη στάση της ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, καταδικάζει την άποψη της γυναικολόγου, τονίζοντας πως είναι αντίθετη στη δεοντολογία της ιατρικής επιστήμης. Επιπλέον, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

”Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης”, και
”Δεν επιτρέπεται η διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…”.
Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα ”η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα”.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις