Στην επανακατάληψη του θεάτρου «Εμπρός» στο Ψυρρή προέβη αργά το βράδυ του Σάββατου 22/5 μια μεγάλη ομάδα ατόμων. Ο χώρος είχε εκκενωθεί το πρωί της Τετάρτης ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας.

Υπό τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων, με βαριοπούλες έσπασαν τη τσιμεντωμένη πόρτα του θεάτρου.

Η εκκένωση της Τετάρτης και το σφράγισμα του θεάτρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πολίτες, καλλιτέχνες και ανθρώπους τους Πολιτισμού.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ανακοινώνοντας πως εκκενώνουν μια κατάληψη, τη στιγμή που πλήθος κινήσεων, φορέων και καλλιτεχνών μιλάει για έναν ελεύθερο χώρο πολιτισμού που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στέγη σε καλλιτεχνικές ομάδες προσφέροντας αφιλοκερδώς στο κοινό της πόλης πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που συνέδεσαν την κίνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σφραγίσει τον χώρο με την τρέχουσα επικαιρότητα. Ύστερα από την συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας, η εν λόγω κίνηση θεωρήθηκε από πολλούς αποπροσανατολιστική, προκειμένου να εμφανιστεί η αστυνομία ότι κάνει το έργο της.

Το θέατρο «Εμπρός»,  αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς πνεύμονες ελευθερίας και πολιτισμού στην Αθήνα, προσέφερε για δέκα χρόνια υποστήριξη σε όποιον ήθελε να παρουσιάσει το έργο του και φιλοξενούσε ποικιλόμορφες δράσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις