Διευκρινίσεις για τα self tests και τη διάθεσή τους σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μίλησε στον Ant1 το πρωί της Δευτέρας (24/5) ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε από τα self tests που έχουν διεξαχθεί στη χώρα μας μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 23.300 κρούσματα.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων ,για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου και όλοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημειώνεται πως οι πολίτες μέχρι τις 29 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευθούν δωρεάν δύο self tests από τα φαρμακεία (ένα για την τρέχουσα και ένα για την επόμενη εβδομάδα), καθώς τα Σαββατοκύριακα για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται η διανομή τους από τα φαρμακεία.

«Mετά τη διενέργεια του test, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ο εργαζόμενος στον δημόσιο πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη πλατφόρμα» ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

«Από όλα τα self tests που έγιναν από τις 7 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε το μέτρο των self test, μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει 23.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που αφορούν θετικά self tests που στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από μοριακό έλεγχο» επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κενό ασφαλείας στο gov.gr, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απορία του υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ”τρύπα ασφαλείας” στο gov.gr. Κάθε έγγραφο γεννά έναν κωδικό, που μόνο ο παραλήπτης του γνωρίζει και κανένας άλλος. Είναι όλα σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές».

Τέλος, αναφερόμενος στη Σαλαμίνα και τα τηλεφωνήματα για ακυρώσεις των ραντεβού για εμβολιασμό, είπε ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, εκτιμά όμως ότι τα στοιχεία των πολιτών που κλήθηκαν για να ακυρώσουν τα ραντεβού τους, μπορεί να έγιναν γνωστά λίγο πριν την διαδικασία του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις